August 21 2014 04:20:33
Korisnici Online
Gosta Online: 1

Članova Online: 0

Ukupno članova: 46
Najnoviji član: Almir Lidjan
Sjednica Savjeta MZ Kamenica


Sjednica Savjeta MZ Kamenica koja je održana 11.8.2013 g (Nedjelja).
Sjednica održana u prostorijama MZ Kamenica u 18.00 h. ( stadion NK Kamenica).

D N E V N I R E D

1) Izgradnja spomen obilježja “Šehidsko turbe” MZ Kamenica.

- U toku su građevinski radovi na spomen obilježju “Šehidsko turbe “ u MZ Kamenica za poginule borce AR BIH 92 -95 god iz naše MZ Kamenica. Ujedno je i izgradnja Centralnog sadržaja za MZ Kamenicu.

- Namjera nam je prilikom svečanog čina otvorenja spomen obilježja “Šehidsko turbe” upriličiti I okupljanje veterana Kameničke čete koji bi uz prigodan sadržaj (programa) svečanosti taj dan nakon 21 godinu ponovo okupili te podsjetili se na častan put boraca Kameničke čete .

- Smatramo da bi se Vašim angažmanom unaprijedila organizacija svečanosti te Vas pozivam da se aktivno uključite u narednom periodu u aktivnostima oko organizacije svečanosti povodom otvaranja spomen obilježja “Šehidsko turbe” u MZ Kamenica.Podjela paketa za socijalno ugrožene familije,
MZ Kamenica u saradnji sa Crvenim križom Općine Bihać je izvršila podjelu paketa socijalno ugroženim porodicama u MZ Kamenica. Komisija za socijalna pitanja te aktivisti MZ Kamenica križa i predstavnicima mjesne zajednice, pakete socijalno ugroženim porodicama danas je dodijelio Ekrem Ćavkić ,Amir Dedić te Hasib Kasupović.
U današnjim teškim vremenima svi moraju pokazati više solidarnosti i pomoći naše sugrađane koji žive na rubu siromaštva.


LC " Hukići"
Završeni radovi na izgradnji lokalne ceste Hukići u MZ Kamenica,asfaltirano 284 metra puta

Infrastrukturni projekti koji se zajednički realiziraju sa mještanima brojnih bihaćkih mjesnih zajednica, iz dana u dan rezultiraju novim kilometrima asfalta. Zahvaljujući sredstvima Općine Bihać u iznosu od 70.000 KM i sredstvima mještana naselja Hukići u MZ Kamenica u iznosu od 11.500 KM , danas je asfaltirano 284 metra ceste u ovom naselju. Čast da otvore asfaltiranu dionicu pripala je mr.sci. Emdžadu Galijaševiću, Općinskom načelniku Bihaća i mještaninu Safetu Pečenkoviću.


Večeras nastupio sveti muslimanski mjesec ramazan''Neka ovogodišnji ramazan potakne u našim pojedinačnim životima i u našem zajedničkom životu solidarnost, ramazansku, islamsku, ljudsku. Zato u ovoj prilici, čestitajući vam nastupajući mubarek mjesec ramazan, moleći Boga da nam podari svako dobro, izražavam svoju nadu da ćemo uvijek, a u toku mjeseca ramazana posebno, nastojati jedni drugima pomagati na svaki način na koji to budemo mogli''Povodom nastupajećeg mubarek mjeseca Ramazana svim muslimanima i muslimankama upućujemo iskrene čestitke uz želje da nastupajući mjesec posta ispostite u rahatluku, miru i blagostanju, i da Vas dragi Bog nagradi za sva njihova dobra dijela.
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
P O Z I V N I C A


Nastavak realizacije projekata u MZ Kamenica
 nove vijestiMjesna zajednica Kamenica preko Savjeta za socijalna pitanja pokrenula je humanitarnu akciju izgradnje i sanacije kupatila, te stambenog objekta socijalno ugroženoj familiji Nervesa i Sabahete Ramakić. Supružnici Ramakić i njihovo četvoro djece žive u neuslovnoj kući, a humanitarnoj akciji pored mještana Kamenice i velikog broja privatnih firmi , odazvao se Crveni križ Općine Bihać, Merhamet, Hayat televizija i Općina Bihać. Tim povodom mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća obišao je porodicu Ramakić kako bi se na licu mjesta uvjerio u dosadašnji tok sanacije porodične kuće.Izgradnja šehidskog spomen obilježja u MZ Kamenica
Tokom posjete MZ Kamenica, mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, obišao je radove na izgradnji šehidskog spomen obilježja za poginule pripadnike Armije R BiH i policije iz ovog naselja. Za prvu fazu igradnje šehidskog spomen obilježja Općina Bihać izdvojila je 10.000 KM, a uskoro biti raspisan i tender za završetak radova na šehidskom spomen obilježju za trinaest poginulih boraca iz MZ Kamenica.

"Porodice poginulih mještana MZ Kamenica zaslužuju da imaju centralno šehidsko spomen obilježje, kako bi se prisjetili svojih najmilijih koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu. Da njihove žrtve nije bilo mi danas ne bi bili načelnici, premijeri, ministri, poslanici i vijećnici, zapravo ne bi živjeli u svojoj državi i u svome gradu.To je žrtva koju nikada ne smijemo zaboraviti" - kazao je načelnik Galijašević.

Načelnik Galijašević otvorio sportsko igralište u MZ Kamenica
Zajedno sa članovima Nogometnog kluba Kamenica i mještanima istoimenog bihaćkog naselja, mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, danas je svečano otvorio sportsko igralište za nogomet i košarku. Riječ je o zajedničkom projektu Fondacije ODRAZ i Općine Bihać, kojim je u prvoj fazi izgrađeno sportsko igralište za mali nogomet i košarku, te tobogani i klackalice za najmlađe.

"U drugoj fazi projekta predviđena je izgradnja puta do igrališta i postavljenje rasvjete za noćne termine. Općina Bihać će učestvovati i u drugoj fazi ovog projekta jer smo se mi opredijelili da ulažemo u sport i sportsku infrastukturu u našem gradu. S tim u vezi moram istaći da ćemo uskoro raspisati i javni poziv za izgradnju pomoćnog terena i sportskog igrališta pod balonom ukupne vrijednosti oko milion KM, jer želimo da naši mladi sportisti iimaju adekvatne uslove za treninge i takmičenja" - kazao je načelnik Galijašević.

U ime mještana, Ekrem Okić, predsjednik MZ Kamenica, zahvalio je Općini Bihać na podršci svim projektima koji se realiziraju u ovoj mjesnoj zajednici od asfaltiranja dvije lokalne ceste, izgradnje šehidskog spomen obilježja, pomoći socijalno-ugroženim porodicama, pa do izgradnje sportskog igrališta.


video
Nastavak asfaltiranja puteva u MZ Kamenica (VIDEO)
Općinski načelnik Bihaća, danas je obišao dvije dionice koje će uskoro biti asfaltirane u mjesnoj zajednici Kamenica. Riječ je o dionici dugoj 113 metara u ulici Kamenička i dionici dužine 324 metara u naselju Hukići.
VIDEO SNIMAK
" Nastavljamo sa infrastrukturnim projektima u našoj općini i posebno me raduje što se u projekte asfaltiranja uključuju i mještani sa svojim sredstvima, zbog čega ćemo uraditi i rebalans budžeta, odnosno Zavoda za prostorno uređenje Bihać. Ovo su mali projekti, ali od velikog značaja za mještane kako ruralnih, tako i gradskih naselja "- kazao je načelnik Galijašević.
Flash Clock
Pristupi
Korisničko ime

ŠifraNiste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.
Ankete
Nije definisana nijedna Anketa.
Brze poruke
Morate se ulogovati da biste ostavili poruku.

17/04/2012 20:08
Prave se putevi pravi se igralište prave se trotoari između mostova, da nisu ove godine izbori Grin Wink Smile

07/02/2012 11:47
Ima,ima,pa ima !! Pfft

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

04/02/2012 10:28
Imal snijega na Kamenici ?

24/11/2011 16:03
Bosancima i Hercegovcima, svima onima koji BiH osjećaju kao svoju državu, želimo sretan Dan državnosti BiH.

01/11/2011 13:31
Danas 01.11.2011 u 17 sati podjela odjeće,obuće,igr
ačke,i ostalo za socijalno ugrožene u MZ,podjela se vrši u prostorijama MZ
.

27/10/2011 17:12
Jeste,istina je Frown,ali to se radi iduće godine Wink

27/10/2011 15:09
Jel istina da se nece izmedju mostova trotoari mećati? Grin

28/09/2011 14:40
23.10.2011 Nedjelja-sjednica Savjeta MZ Kamenica u 17 h

Copyright © MZ Kamenica 2010
175,587 Unikatnih Poseta
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth