November 23 2014 04:07:31
Korisnici Online
Gosta Online: 1

Članova Online: 0

Ukupno članova: 1,495
Najnoviji član: kbsiersp
Podjela sportske odjeće socijalno ugroženim porodicama
 nove vijestiMZ Kamenica podržava uvođenje dobre prakse ,neposredne suradnje mjesnih zajednica općine Bihać preko Centra za socijalnu pomoć a zbog bolje i kvalitetnije pomoći socijalno ugroženima familijama u svim mjesnim zajednicama općine Bihać tako i u našoj MZ Kamenica.

Podjela sportske odjeće socijalno ugroženim porodicama Općina Bihać zajedno sa Organizacijom Crvenog polumjeseca i Centrom za socijalni rad Bihać obezbijedila je 85 kompleta sportske odjeće djeci slabijeg imovinskog stanja sa područja Općine Bihać. Tim povodom mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća u Centru za socijalni rad Bihać uručio je predsjednicima mjesnih zajednica komplete koji će biti podjeljeni mališanima do osam godina starosti slabijeg imovinskog stanja. “ Centar za socijalni rad Bihać dolaskom novog mendžmenta zaista je povećao aktivnosti na pomoći našim sugrađanima slabijeg imovinskog stanja,a evo dio tih aktivnosti jeste i zajednička akcija podjele sportske odjeće. U planu je o obezbijeđivanje ogrijevnog drveta za pedeset socijalno ugroženih porodica , a podršku svim aktivnostima dati će i Općina Bihać koja je i ove godine izdvojila 350.000 KM za socijalno ugrožene kategorije “- kazao je načelnik Galijašević.

Sastanak komisije za lokalnu upravu općinskog vijeća Bihać i menadžmenta MZ Kamenica.
 nove vijestiNa sastanku u prostorijama MZ Kamenica povodom unapređenja rada svih 35 mjesnih zajednica općine Bihać boravila Komisija u sastavu ;Ermin Zulić -sekretar jedinstvenog organa uprave općine Bihać, Nijaz Lipovača načelnik službe opće uprave društvenih dijelatnosti i poduzetništva,Čaušević Nijaz predsjednik komisije za lokalnu samoupravu općinskog vijeća Bihać te član komisije Salihagić Safet i predstavnik općinske službe Piralić Amir.Dogovoreno da se u što kraćem roku sve mjesne zajednice općine Bihać tako i MZ Kamenica informatički uvežu-umreže te da se u najvećoj mjeri primjeni strategija komuniciranja općine Bihać koju je usvojilo općinsko vijeće Bihać ali se nije primjenjivala do sad. Prisutni su stava i mišljenja da se pomogne u radu organa mjesnih zajednica te da se sve općinske službe te JU kojima je osnivač općina Bihać stave na raspolaganje Savjetima MZ.Tako će se u najvećoj mjeri i pomoći građanima općine Bihać. U narednom periodu sve resorne službe će nastaviti dobru započetu praksu komisije za lokalnu samoupravu općinskog vijeća Bihać te nastaviti obilaske mjesnih zajednica općine Bihać te zajedno sa menadžmentima svih 35 mjesnih zajednica unaprjediti rad i efikasnost u njihovim nastojanjima u transparentnom radu i pomoći svi kategorijama stanovništva općine Bihać.


IZBOR SPORTISTE GRADA BIHAĆA 2013
SPORTSKE VIJESTIPriznanje Sportskog saveza Općine Bihać za popularizaciju nogometa Omladinskoj nogometnoj školi "Bod" Bihać!


Veliko priznanje od SS Opštine Bihać za našu ONŠ"Bod".Hvala svim članovima,trenerima,simpatizerima koji su vjerovali u naš projekt.Posebne zahvale MZ Kamenica i NK"Kamenica" na ustupanju nogometnog igrališta za rad škole!
Sretna Nova 2014. god !!!

KONAČNA KANDIDATSKA LISTA
Obavještenje o održavanju izbora u MZ Kamenica

Obavještavamo građane MZ Kamenica da će se u subotu 14.12.2013. godine održati izbori za članove savjeta i predsjednike MZ Kamenica u vremenu od 08 do 18,00 sati.

KONAČNA KANDIDATSKA LISTA

za izbor članova savjeta Mjesne zajednice Kamenica ( u Savjet MZ Kamenica bira se pet kandidata)

1. Ekrem Okić
2. Šerif Hasanagić
3. Safet Ikić-Sajo
4. Ekrem Čavkić-Hurum
5. Hasib Kasupović
6. Mehmed Duraković
7. Mensur Kadirić
8. Mesud Velić
9. Dževad Hasanagić
10. Halid Đulkić
11. Kenedi Mešanović
12. Refik Mešanović
13. Zuhdija Sušić
14. Adnan Ramić
15. Aladin Mujadžić
16. Enes Okugić


Novi Savjet MZ Kamenica mandat 2014 - 2018 god.


1. Ekrem Okić 179 glasova
2. Hasib Kasupović 164 glasa
3. Safet Ikić -Sajo 159 glasova
4. Ekrem Čavkić-Hurem 155 glasova
5. Šefik Hasanagić 126 glasovaApel za pomoć nani Bejzi !!
U današnjim teškim vremenima svi moraju pokazati više solidarnosti i pomoći naše sugrađane koji žive na rubu siromaštva.

Apel da se pomogne ,ko može, ovo je lijepa gesta Merhameta i ovim putem se zahvaljujem u ime MZ Kamenica koji su se odazvali na poziv i pomogli u kapacitetu kojim raspolažu.
Napuštena i zaboravljena od svih, osamdesetgodišnja Okugić Bejza mještanka naselja Kamenica, živi u malenoj kućici i uslovima ispod nivoa dostojnog čovjeku.


Bez hrane, vode i ogrijeva ostavljena da se snalazi sama, Bejza je dočekala zimu u kućici punoj vlage i hladnoće. Da sve ne bude tako crno, pobrinuli su se predstavnici Regionalnog Merhameta Unsko-sanskog kantona Šahzija Đulkić i Fikret Draganović koji su, nakon što su čuli za Bejzin slučaj, posjetili ovu usamljenu i bolesnu staricu, te joj uručili paket prehrambenih namirnica kako bi joj barem nakratko, olakšali tešku životnu svakodnevicu.

- Žao nam je što smo Bejzu zatekli u ovako teškim i neljudskim uslovima, s druge strane, bila nam je čast što smo je obišli, porazgovarali s njom i uručili joj našu skromnu pomoć – kazao je tom prilikom Fikret Draganović predsjednik Merhameta Bihać, koji je Bejzi uručio i novčana sredstva koja su joj bila potrebna za kupovinu ogrijeva.

Obzirom da se radi o starici koja se izuzetno teško kreće, predsjednica Merhameta USK gospođa Đulkić je kazala, kako će aktivisti Merhameta u narednim danima još jednom posjetiti Bejzu i uručiti joj ortopedska pomagala u vidu kolica hodalica.

Ovom prilikom Uprava Regionalnog Merhameta Unsko-sanskog kantona apeluju na sve građane koji su u mogućnosti, da im se priključe u zajedničkoj akciji pomoći za ovu napaćenu staricu.


Nakon što su saznali za slučaj Bejze Okugić i teške uslove u kojima živi ova osamdesetogodišnja starica u bihaćkom naselju Kamenica, predstavnici Regionalnog Merhameta Unsko-sanskog kantona su je posjetili i uručili joj skromnu humanitarnu pomoć, upozorivši Centar za socijalni rad na teške uslove u kojima ona živi. Obzirom da se Bejza izuzetno teško kreće, predstavnici Regionalnog Merhameta USK-a su joj uručili logopedsko pomagalo u vidu hodalica, kako bi joj olakšali izvršavanje svakodnevnih životnih potreba.

„Kada smo prilikom nedavne posjete Bejzi, uvjerili u kakvim teškim uslovima živi, kontaktirali smo Centar za socijalni rad i skrenuli im pažnju na njen slučaj, nakon čega su oni intervenirali upozorivši njene najbliže srodnike da preuzmu brigu o njoj koji su joj očistili unutrašnjost stambenog objekta“ kaže predsjednica Šahzija Đulkić i dodaje kako je jedan od prioriteta budućeg rada i djelovanja Regionalnog Merhameta USK pomoć starim i iznemoglim osobama koje su zaboravljene od strane države i prepuštene same sebi.

Izbori u mjesnim zajednicama općine Bihać
Obavještavaju se građani, organi političkih stranaka, organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica Općine Bihać, da su izbori za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica zakazani za 14. i 15.12.2013. godine, te se pozivaju da počev od 07.11.2013. godine, a najkasnije do 14.11.2013. godine dostave prijedloge kandidata za članove savjeta mjesne zajednice (kandidatske liste).

Detaljnije


Flash Clock
Pristupi
Korisničko ime

ŠifraIzgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.
Ankete
Nije definisana nijedna Anketa.
Brze poruke
Morate se ulogovati da biste ostavili poruku.

19/10/2014 17:42
Grin

26/09/2014 17:36
27.09.2014 god u 12 sati sjednica Savjeta MZ Kamenica proširena sa članovima stalnih radnih tijela...

17/04/2012 20:08
Prave se putevi pravi se igralište prave se trotoari između mostova, da nisu ove godine izbori Grin Wink Smile

07/02/2012 11:47
Ima,ima,pa ima !! Pfft

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

04/02/2012 10:28
Imal snijega na Kamenici ?

24/11/2011 16:03
Bosancima i Hercegovcima, svima onima koji BiH osjećaju kao svoju državu, želimo sretan Dan državnosti BiH.

01/11/2011 13:31
Danas 01.11.2011 u 17 sati podjela odjeće,obuće,igr
ačke,i ostalo za socijalno ugrožene u MZ,podjela se vrši u prostorijama MZ
.

27/10/2011 17:12
Jeste,istina je Frown,ali to se radi iduće godine Wink

Copyright © MZ Kamenica 2010
325,804 Unikatnih Poseta
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth