July 24 2014 21:18:07
Korisnici Online
Gosta Online: 1

Članova Online: 0

Ukupno članova: 46
Najnoviji član: Almir Lidjan
LC " Hukići"
Završeni radovi na izgradnji lokalne ceste Hukići u MZ Kamenica,asfaltirano 284 metra puta

Infrastrukturni projekti koji se zajednički realiziraju sa mještanima brojnih bihaćkih mjesnih zajednica, iz dana u dan rezultiraju novim kilometrima asfalta. Zahvaljujući sredstvima Općine Bihać u iznosu od 70.000 KM i sredstvima mještana naselja Hukići u MZ Kamenica u iznosu od 11.500 KM , danas je asfaltirano 284 metra ceste u ovom naselju. Čast da otvore asfaltiranu dionicu pripala je mr.sci. Emdžadu Galijaševiću, Općinskom načelniku Bihaća i mještaninu Safetu Pečenkoviću.


Večeras nastupio sveti muslimanski mjesec ramazan''Neka ovogodišnji ramazan potakne u našim pojedinačnim životima i u našem zajedničkom životu solidarnost, ramazansku, islamsku, ljudsku. Zato u ovoj prilici, čestitajući vam nastupajući mubarek mjesec ramazan, moleći Boga da nam podari svako dobro, izražavam svoju nadu da ćemo uvijek, a u toku mjeseca ramazana posebno, nastojati jedni drugima pomagati na svaki način na koji to budemo mogli''Povodom nastupajećeg mubarek mjeseca Ramazana svim muslimanima i muslimankama upućujemo iskrene čestitke uz želje da nastupajući mjesec posta ispostite u rahatluku, miru i blagostanju, i da Vas dragi Bog nagradi za sva njihova dobra dijela.
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
P O Z I V N I C A


Nastavak realizacije projekata u MZ Kamenica
 nove vijestiMjesna zajednica Kamenica preko Savjeta za socijalna pitanja pokrenula je humanitarnu akciju izgradnje i sanacije kupatila, te stambenog objekta socijalno ugroženoj familiji Nervesa i Sabahete Ramakić. Supružnici Ramakić i njihovo četvoro djece žive u neuslovnoj kući, a humanitarnoj akciji pored mještana Kamenice i velikog broja privatnih firmi , odazvao se Crveni križ Općine Bihać, Merhamet, Hayat televizija i Općina Bihać. Tim povodom mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća obišao je porodicu Ramakić kako bi se na licu mjesta uvjerio u dosadašnji tok sanacije porodične kuće.Izgradnja šehidskog spomen obilježja u MZ Kamenica
Tokom posjete MZ Kamenica, mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, obišao je radove na izgradnji šehidskog spomen obilježja za poginule pripadnike Armije R BiH i policije iz ovog naselja. Za prvu fazu igradnje šehidskog spomen obilježja Općina Bihać izdvojila je 10.000 KM, a uskoro biti raspisan i tender za završetak radova na šehidskom spomen obilježju za trinaest poginulih boraca iz MZ Kamenica.

"Porodice poginulih mještana MZ Kamenica zaslužuju da imaju centralno šehidsko spomen obilježje, kako bi se prisjetili svojih najmilijih koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu. Da njihove žrtve nije bilo mi danas ne bi bili načelnici, premijeri, ministri, poslanici i vijećnici, zapravo ne bi živjeli u svojoj državi i u svome gradu.To je žrtva koju nikada ne smijemo zaboraviti" - kazao je načelnik Galijašević.

Načelnik Galijašević otvorio sportsko igralište u MZ Kamenica
Zajedno sa članovima Nogometnog kluba Kamenica i mještanima istoimenog bihaćkog naselja, mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, danas je svečano otvorio sportsko igralište za nogomet i košarku. Riječ je o zajedničkom projektu Fondacije ODRAZ i Općine Bihać, kojim je u prvoj fazi izgrađeno sportsko igralište za mali nogomet i košarku, te tobogani i klackalice za najmlađe.

"U drugoj fazi projekta predviđena je izgradnja puta do igrališta i postavljenje rasvjete za noćne termine. Općina Bihać će učestvovati i u drugoj fazi ovog projekta jer smo se mi opredijelili da ulažemo u sport i sportsku infrastukturu u našem gradu. S tim u vezi moram istaći da ćemo uskoro raspisati i javni poziv za izgradnju pomoćnog terena i sportskog igrališta pod balonom ukupne vrijednosti oko milion KM, jer želimo da naši mladi sportisti iimaju adekvatne uslove za treninge i takmičenja" - kazao je načelnik Galijašević.

U ime mještana, Ekrem Okić, predsjednik MZ Kamenica, zahvalio je Općini Bihać na podršci svim projektima koji se realiziraju u ovoj mjesnoj zajednici od asfaltiranja dvije lokalne ceste, izgradnje šehidskog spomen obilježja, pomoći socijalno-ugroženim porodicama, pa do izgradnje sportskog igrališta.


video
Nastavak asfaltiranja puteva u MZ Kamenica (VIDEO)
Općinski načelnik Bihaća, danas je obišao dvije dionice koje će uskoro biti asfaltirane u mjesnoj zajednici Kamenica. Riječ je o dionici dugoj 113 metara u ulici Kamenička i dionici dužine 324 metara u naselju Hukići.
VIDEO SNIMAK
" Nastavljamo sa infrastrukturnim projektima u našoj općini i posebno me raduje što se u projekte asfaltiranja uključuju i mještani sa svojim sredstvima, zbog čega ćemo uraditi i rebalans budžeta, odnosno Zavoda za prostorno uređenje Bihać. Ovo su mali projekti, ali od velikog značaja za mještane kako ruralnih, tako i gradskih naselja "- kazao je načelnik Galijašević.
II Kolo -Kupa USK-a u nogometu.....
SPORTSKE VIJESTINa području Unsko-sanskog kantona u okviru II. kola nogometnog Kupa USK susret između "NK Omladinac 75 - NK Kamenica" nije registriran i bit će naknadno riješen zbog sporne situacije kod izvođenja penala.Spornu situaciju je izazvao glavni sudija zbog samo njemu znanom razlogu sviranja kraja utakmice koja nema pobjedika !!!.
Gledaoce tekme glavni sudija je iznanedio kada je prilikom izvođenja penala, nakon završenog četvrtog kruga izvođenja penala pri rezultatu 4:3 za domaću ekipu Pokoj svira kraj utakmice. Igrači NK Kamenice a posebno golman ga na terenu pokušavaju upozoriti da utakmica nije završena jer se treba izvesti i peti krug izvođenja penala,Glavni sudija se na to oglušio i otišao sa terena, zajedno sa pomoćnim sudijama i delegatom ????. Nakon što su gostujući igrači NK Kamenice neznajući razlog donešene odluke glavnog arbitra ,napustali teren te se povukli u svlačionice te počeli presvlačiti. Predstavnici NK Kamenice su odbili potpisati zapisnik te tražili od sudija i delegata da pojasni situaciju i razlog sviranja kraja utakmice koja nije završena regularno.
Delegat kad je shvatio da matematika nije na strani glavnog arbitra jer nedostaju dva igrača koja nisu pucali penale,pokušava da vrati sve kao da ništa se nije ni desilo zaboravljajući da je proteklo oko 45 minuta kako je sviran kraj utakmice i već se igrači gostujuči presvukli i krenuli kući.


Bez obzira što su momci obadvije ekipe odigrali 90 minuta i pucali penale da bi se znao pobjednik, za džaba to ništa nije bitno, nije bitno što su igrali nogomet, već je bitno da je njemu (glavnom sudiji) palo napamet da on odluči ko je pobjedio i da svira kraj utakmice. Ako je ovo dozvoljeno onda je mogao odmah na početku utakmice odrediti ko je pobjedio.
HUMANITARNA AKCIJA – Ramakić Nerves-Sabaheta
Na osnovu člana 13. Zakona o principima lokalne samouprave u FBIH ( „Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“ broj 49/06) i člana 41. Statuta općine Bihać („Sl. Glasnik općine Bihać“ broj 2/01, 6/05), Statuta MZ Kamenica, član 1. i član 23.

Partnerstvo sa građanima - MZ Kamenica , koje predstavlja interakciju između lokalnih vlasti i civilnog društva koja vodi ka zajedničkom angažiranju u ostvarivanju zajedničkog cilja, zajedničkom osmišljavanju i sprovođenju aktivnosti kojima je cilj riješavanje zajednički identificiranog problema uz zajedničku odgovornost.


Mjesna Zajednica Kamenica na osnovu zaključka predsjednika MZ Kamenica a preko komisije „Savjet za socijalna pitanja „. U vremenskom periodu od 25.03.2013 do 30.04.2013 godine u skladu sa mogućnostima pomažu humanitarnu akciju izgradnje i sanacije kupatila te stambenog objekta socijalno ugroženoj familiji Ramakić Nervesa i Sabahete. U vremenu recesije- opšte besparice i neimaštine, svakako da je novčana pomoć najbolja i najkonkretnija. Obzirom da familija Ramakić otpočela izgradnju te neće moći sa dosad pikupljenim donacijama uspješno završiti navedene radove. Obraćam se za dodatni Vaš angažman da u skladu svojih mogućnosti pomognete pri kupovini materijala za izgradnju Kupatila i sanaciju stambenog objekta .


Namjera mi je da Vas upoznam da je Centar za socijalni rad Bihać naložio pomenutoj familiji da u što kraćem vremenskom roku završi sanaciju objekta pod pritiskom i prijetnjom oduzimanja maloljetne dijece(zbog neuslovnosti življenja u postojećem stambenom objektu) ,što u velikoj mjeri stvara dodatni pritisak za sve nas.

Molim da nam pomognete da tu pomoć iskoriste u riješavanju svojih prioritetnih potreba.
Spoštovanjem !
Flash Clock
Pristupi
Korisničko ime

ŠifraNiste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.
Ankete
Nije definisana nijedna Anketa.
Brze poruke
Morate se ulogovati da biste ostavili poruku.

17/04/2012 20:08
Prave se putevi pravi se igralište prave se trotoari između mostova, da nisu ove godine izbori Grin Wink Smile

07/02/2012 11:47
Ima,ima,pa ima !! Pfft

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

04/02/2012 10:28
Imal snijega na Kamenici ?

24/11/2011 16:03
Bosancima i Hercegovcima, svima onima koji BiH osjećaju kao svoju državu, želimo sretan Dan državnosti BiH.

01/11/2011 13:31
Danas 01.11.2011 u 17 sati podjela odjeće,obuće,igr
ačke,i ostalo za socijalno ugrožene u MZ,podjela se vrši u prostorijama MZ
.

27/10/2011 17:12
Jeste,istina je Frown,ali to se radi iduće godine Wink

27/10/2011 15:09
Jel istina da se nece izmedju mostova trotoari mećati? Grin

28/09/2011 14:40
23.10.2011 Nedjelja-sjednica Savjeta MZ Kamenica u 17 h

Copyright © MZ Kamenica 2010
170,225 Unikatnih Poseta
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth