October 21 2014 12:18:24
Korisnici Online
Gosta Online: 2

Članova Online: 0

Ukupno članova: 1,495
Najnoviji član: kbsiersp
KONAČNA KANDIDATSKA LISTA
Obavještenje o održavanju izbora u MZ Kamenica

Obavještavamo građane MZ Kamenica da će se u subotu 14.12.2013. godine održati izbori za članove savjeta i predsjednike MZ Kamenica u vremenu od 08 do 18,00 sati.

KONAČNA KANDIDATSKA LISTA

za izbor članova savjeta Mjesne zajednice Kamenica ( u Savjet MZ Kamenica bira se pet kandidata)

1. Ekrem Okić
2. Šerif Hasanagić
3. Safet Ikić-Sajo
4. Ekrem Čavkić-Hurum
5. Hasib Kasupović
6. Mehmed Duraković
7. Mensur Kadirić
8. Mesud Velić
9. Dževad Hasanagić
10. Halid Đulkić
11. Kenedi Mešanović
12. Refik Mešanović
13. Zuhdija Sušić
14. Adnan Ramić
15. Aladin Mujadžić
16. Enes Okugić


Novi Savjet MZ Kamenica mandat 2014 - 2018 god.


1. Ekrem Okić 179 glasova
2. Hasib Kasupović 164 glasa
3. Safet Ikić -Sajo 159 glasova
4. Ekrem Čavkić-Hurem 155 glasova
5. Šefik Hasanagić 126 glasovaApel za pomoć nani Bejzi !!
U današnjim teškim vremenima svi moraju pokazati više solidarnosti i pomoći naše sugrađane koji žive na rubu siromaštva.

Apel da se pomogne ,ko može, ovo je lijepa gesta Merhameta i ovim putem se zahvaljujem u ime MZ Kamenica koji su se odazvali na poziv i pomogli u kapacitetu kojim raspolažu.
Napuštena i zaboravljena od svih, osamdesetgodišnja Okugić Bejza mještanka naselja Kamenica, živi u malenoj kućici i uslovima ispod nivoa dostojnog čovjeku.


Bez hrane, vode i ogrijeva ostavljena da se snalazi sama, Bejza je dočekala zimu u kućici punoj vlage i hladnoće. Da sve ne bude tako crno, pobrinuli su se predstavnici Regionalnog Merhameta Unsko-sanskog kantona Šahzija Đulkić i Fikret Draganović koji su, nakon što su čuli za Bejzin slučaj, posjetili ovu usamljenu i bolesnu staricu, te joj uručili paket prehrambenih namirnica kako bi joj barem nakratko, olakšali tešku životnu svakodnevicu.

- Žao nam je što smo Bejzu zatekli u ovako teškim i neljudskim uslovima, s druge strane, bila nam je čast što smo je obišli, porazgovarali s njom i uručili joj našu skromnu pomoć – kazao je tom prilikom Fikret Draganović predsjednik Merhameta Bihać, koji je Bejzi uručio i novčana sredstva koja su joj bila potrebna za kupovinu ogrijeva.

Obzirom da se radi o starici koja se izuzetno teško kreće, predsjednica Merhameta USK gospođa Đulkić je kazala, kako će aktivisti Merhameta u narednim danima još jednom posjetiti Bejzu i uručiti joj ortopedska pomagala u vidu kolica hodalica.

Ovom prilikom Uprava Regionalnog Merhameta Unsko-sanskog kantona apeluju na sve građane koji su u mogućnosti, da im se priključe u zajedničkoj akciji pomoći za ovu napaćenu staricu.


Nakon što su saznali za slučaj Bejze Okugić i teške uslove u kojima živi ova osamdesetogodišnja starica u bihaćkom naselju Kamenica, predstavnici Regionalnog Merhameta Unsko-sanskog kantona su je posjetili i uručili joj skromnu humanitarnu pomoć, upozorivši Centar za socijalni rad na teške uslove u kojima ona živi. Obzirom da se Bejza izuzetno teško kreće, predstavnici Regionalnog Merhameta USK-a su joj uručili logopedsko pomagalo u vidu hodalica, kako bi joj olakšali izvršavanje svakodnevnih životnih potreba.

„Kada smo prilikom nedavne posjete Bejzi, uvjerili u kakvim teškim uslovima živi, kontaktirali smo Centar za socijalni rad i skrenuli im pažnju na njen slučaj, nakon čega su oni intervenirali upozorivši njene najbliže srodnike da preuzmu brigu o njoj koji su joj očistili unutrašnjost stambenog objekta“ kaže predsjednica Šahzija Đulkić i dodaje kako je jedan od prioriteta budućeg rada i djelovanja Regionalnog Merhameta USK pomoć starim i iznemoglim osobama koje su zaboravljene od strane države i prepuštene same sebi.

Izbori u mjesnim zajednicama općine Bihać
Obavještavaju se građani, organi političkih stranaka, organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica Općine Bihać, da su izbori za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica zakazani za 14. i 15.12.2013. godine, te se pozivaju da počev od 07.11.2013. godine, a najkasnije do 14.11.2013. godine dostave prijedloge kandidata za članove savjeta mjesne zajednice (kandidatske liste).

Detaljnije


NK Kamenica nova sportska oprema !
SPORTSKE VIJESTIVrijedna donacija u sportskoj opremi stigla je danas od mještanina Safeta Pečenkoviča -Hoko koji se trenutno nalazi na privremenom radu u Austiji..
Nastavak donacija i pomoći svojoj mjesnoj zajednici Safet je nastavio i uljepšao izgled NK Kamenica sa komplet opremom "NIKE" .Uprava kluba se zahvaljuje na vrijednoj donaciji gospodinu Safetu Pečenkoviću -Hoko, koja će sigurno biti podstrek i poticaj za još bolje sportske rezultate NK Kamenica.

Otvor "Šehidsko turbe" Kamenica
U prisustvu nekoliko stotina mještana naše mjesne zajednice Kamenica, građana Bihaća i USK-a danas je mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća zajedno sa porodicama poginulih pripadnika 5.korpusa Armije R BiH , otvorio šehidsko turbe na kojem su uklesana imena šesnaest mještana Kamenice koji su položili svoje živote za državu BiH.


Ispred boraca čete TO Kamenica i voda TO Muslići govorio je Mujaga Kurtović, kazavši da su mještani Kamenice u najtežim trenutcima za državu BiH bez razmišljanja stali u odbranu BiH. Na putu odbrane države BiH živote je dalo šesnaest boraca , dok su 24 pripadnika ratni vojni invalidi.

„ Imena naših komšija, prijatelja i rodbine koja su uklesana na šehidsko turbe nisu samo evidencija, niti puki brojevi, već putokazi za sve ono kakvi i mi preživjeli trebamo zauvijek biti. Hrabri, pošteni, odani svojoj zemlji i narodu, uvijek budni kada je u pitanju čuvanje domovine , čvrsti i odlučni da pobijedimo bez obzira u koliko teškom položaju se nalazili „- kazao je Kurtović.

Ekrem Okić, predsjednik Savjeta mz Kamenica u svom obraćanju istakao je da je izgradnja šehidskog turbeta najmanje što su mještani MZ Kamenice zajedno sa Općinom Bihać i Ministarstvom za pitanja boraca USK-a , mogli uraditi za svoje saborce koji su dali živote za slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

„ Mještani Kamenice sakupili su 10.000 KM, Općina Bihać izdvojila je 30.000 KM a Ministarstvo za pitanje boraca USK-a 25.000 KM. Svima veliko hvala što su pomogli izgradnju šehidskog turbeta i što su na taj način otrgnuli od zaborava herojstvo boraca sa područja MZ Kamenica „ – kazao je Okić.
Savjet MZ Kamenica povodom otvaranja šehidskog turbeta dodijelio je zahvalnice pojedincima i udruženjima koji su se posebno isticali za unapređenje života i potreba mještana MZ Kamenica. Zahvalnice su dobili Omladinska nogometna škola Bod, Nogometni klub Kamenica, Safet Pečenković, Kata Repac, Šemsudin Dedić i Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća. Na kraju svečanosti načelnik Galijašević pustio je u funkciju rasvjetu na sportskom igralištu u MZ Kamenica.
Otvaranje šehidskog turbeta u MZ Kamenica
 nove vijestiSavjet mjesne zajednice Kamenica poziva građane Bihaća i Unsko-sanskog kantona na svečano otvaranje šehidskog turbeta u MZ Kamenica u nedjelju 27.oktobra 2013.godine.
Programom su predviđene slijedeće aktivnosti :

- 15:00 sati - okupljanje veterana odbrambeno-oslobodilačkog rata čete Kamenica -Muslići ( ispred OŠ Kamenica)

- 16:00 sati - otvaranje šehidskog turbeta

-16:30 sati - obraćanje uzvanica i projekcija dokumentarnog filma "Kamenica 91-95"

- 17:30 sati - puštanje u rad rasvjete na sportskom terenu u MZ Kamenica , revijalna malonogmetna utakmica i druženje...
Zahtjev za inspekcijski nadzor
 nove vijesti Služba inspekcijskih poslova - Komunalna inspekcija

Predmet ; Zahtjev za inspekcijski nadzor

- U ulici „Hukići“ MZ Kamenica cijelom trasom novo izgrađenog lokalnog puta postavljene su betonske cijevi u svrhu prikupljanja oborinskih voda . Zbog nesavjesnih građana koji su i pored upozorenja menadžmenta MZ Kamenica i građevinskog odbora za izgradnju te ulice da se zabranjuje prikopčavanje septičkih jama i isticanje –spajanje fekalija sa oborinskim vodama, ipak to uradili.

- Tražim da se postupi u skladu Vaših nadležnosti,da u što kraćem roku nađu se počinioci, te da se izvrši uklanjanje nelegalnih priključaka septičkih jama na cijevi za prikupljanje oborinskih voda, u ulici Hukići MZ Kamenica.

Rukovodstvo MZ Kamenica Vam stoji na raspolaganju u svrhu što bržeg riješenja ovog problema .- U prilogu i fotografije stanja raskrsnice puteva i izliv fekalija na put Kamenica –Vrkašić.
S poštovanjem ,


Predsjednik MZ Kamenica
Okić Ekrem
Flash Clock
Pristupi
Korisničko ime

ŠifraIzgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.
Ankete
Nije definisana nijedna Anketa.
Brze poruke
Morate se ulogovati da biste ostavili poruku.

19/10/2014 17:42
Grin

26/09/2014 17:36
27.09.2014 god u 12 sati sjednica Savjeta MZ Kamenica proširena sa članovima stalnih radnih tijela...

17/04/2012 20:08
Prave se putevi pravi se igralište prave se trotoari između mostova, da nisu ove godine izbori Grin Wink Smile

07/02/2012 11:47
Ima,ima,pa ima !! Pfft

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

04/02/2012 10:28
Imal snijega na Kamenici ?

24/11/2011 16:03
Bosancima i Hercegovcima, svima onima koji BiH osjećaju kao svoju državu, želimo sretan Dan državnosti BiH.

01/11/2011 13:31
Danas 01.11.2011 u 17 sati podjela odjeće,obuće,igr
ačke,i ostalo za socijalno ugrožene u MZ,podjela se vrši u prostorijama MZ
.

27/10/2011 17:12
Jeste,istina je Frown,ali to se radi iduće godine Wink

Copyright © MZ Kamenica 2010
220,130 Unikatnih Poseta
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth