August 28 2014 15:04:43
Korisnici Online
Gosta Online: 1

Članova Online: 0

Ukupno članova: 46
Najnoviji član: Almir Lidjan
Dobrodosli na web stranicu Mjesne zajednice Kamenica
Tim građevinske i komunalne inspekcije grada Bihaća obišli MZ Kamenicu.
 nove vijestiNakon održanog sastanka u Kabinetu gradonačelnika Bihaća, gdje su prisutni bili ; direktori svih gradskih javnih preduzeća i javnih ustanova te Načelnici gradskih službi,predstavnici Vatrogasne službe i Civilne zaštite grada Bihaća, sa predsjednicima mjesnih zajednica grada Bihaća, gdje su učestale pojave plavljenja stambenih kuća.


Danas je u MZ Kamenici boravio Tim inspektora Komunalne i Građevinske inspekcije grada Bihaća.
Zajedno sa predstavnicima Savjeta MZ Kamenica su obišli sva mjesta na kojima je velika učestalost poplava uzrokovana usljed vremenskih neprilika tj. padavina Kiša .

Pošto se svaki slučaj plavljenja u našoj mjesnoj zajednici zasebno veže sa problemom nadležnošću što Gradskom,Kantonalnom ili Federalnom upravom .

Na licu mjesta smo pokušali detektirati probleme i moguća riješenja od slučaja do slučaja te u narednom periodu pokušati zajednički djelovati svako u svojoj nadležnosti i kapacitetu kojim raspolaže da se konačno riješe nastali problemi plavljenja u MZ Kamenica.
Lokacije plavljenja te riješenja istih u načelu su definisana i to;
1- Čišćenje kanala koji je zarasto te nema nikakvu svrhu prikupljanja oborinskih voda iz MZ Kamenica i dalje prema rijeci Uni ( Kanal uz stadion NK Sloga-poslovna zona Kamenica 1 ).

2- Ulica Hukići i ulica Kameničkih Gazija lokalitet raskrsnica te dvije ulice , u narednom periodu raditi na hitnom riješenju odvodnje oborinskih voda trasom prema kanalu kod zgrade MZ Kamenica (stadion NK Kamenica) koji vodi oborinske prema glavnom kanalu dalje prema rijeci Uni

3- Kanal uz magistralni put kod poslovnog objekta "TUŠ" i kuće Ahme Felića, zajedno mještani i zavod za gradnju grada Bihaća uraditi iskop nove trase kanala za oborinske vode i usmjeravanje istih u Sjeverno lateralni kanal .

4- Novo naselje ,hitno čišćenje dijela Sjeverno lateralnog kanala za koji je urađena projektna dokumentacija te bio planiran prethodnim Budžetom grada Bihaća i USK-na. Iskop drenažnog kanala te spajanje u već spomenuti glavni kanal zajednički projekt mještana i Zavoda za izgradnju grada Bihać.

5- Kanal uz magistralnu cestu kod Šehidskog turbeta te porodičnih kuća ; Okugić Džafer,Žunić Abdo,Pečenković Ismet,Halilagić Muniba,Felić Ismet-Izet-Zarif-Mirzet,Pečenković Mirsada familija Pašić te dalje prema kanalu kod zgrade MZ Kamenica koji vodi oborinske vode dalje iza Poslovne zone Kamenica 1 prema rijeci Uni.Služba inspekcija grada Bihaća zajedno sa Federalnom direkcijom za ceste ,hitno nadležno postupiti po pitanju propusta te izgradnje novih uređenih kanala i prilaza stambenim objektima ,koji zadovoljavaju propisane standarde koji uređuje zakon vezano za kanale uz magistralni put.

6- Otvoreni kanal iza benzinske pumpe koji je zacjevljen od strane investitora vlasnika Benzinske pumpe uz magistralni put. Građevinska inspekcija općine Bihać izvršiti nadležno postupanje prema investitoru te izvjestiti Savjet MZ Kamenica o daljim aktivnostima te garancije koje su za moguće poplave koje mogu nastati urađenjim zacijevljenjem otvorenog kanala u regulacionom planu Barani MZ Kamenica.

Nadamo se da ćemo u narednom periodu biti svi zajednički svak u svom domenu i svojoj nadležnosti te kapacitetu sudionici u riješavanju gore nabrojanih problama plavljenja u MZ Kamenica.BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
Povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama u svoje i ime Savjeta MZ Kamenica, upućujemo najiskrene čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti uz želju da ove Bajramske blagdane provedemo u miru, zdravlju i radosti u krugu svojih najmilijih.


UNSKI SUSRETI BIHAC 2014
SPORTSKE VIJESTIPrijave do 30.07.2014 god Savjetu MZ Kamenica.


Proučen tehvid pred duše naših šehida
Demobilisani borciPovodom 17. noći ramazana iza teravije namaza sinoć 13.7.2014 god ,na šehidskom turbetu na Kamenici proučen tehvid pred duše naših šehida.U ime Savjeta i svoje lično ime želim da se zahvalim svima koji su dali svoj lični angažman na realizaciji ovog čina.


Tehvid pred duše naših šehida.
 nove vijestiRamazan je mjesec Božije milosti, oprosta, posta, teravija, druženja, sjećanja, mjesec u kojem se nalaze i dvije mubarek noći (noć pobijede na Bedru, 17. noć ramazana i noć Lejletul kadr noć objave Kur'anam, 27. noć ramazana).


Draga braćo i sestre, povodom 17. noći ramazana koja nastupa
13.07.2014. godine (nedjelja), iza teravije namaza na šehidskom turbetu na Kamenici bit će proučen tehvid pred duše naših šehida.


Pozivamo Vas kao šehidsku porodicu da nam se pridružite da se prisjetimo u ovom mubarek mjesecu naših najboljih sinova, da im Allah dž.š. primi šehadet i smjesti ih u džennet! Amin!
Mahsuz selam !


Paketi za socijalno ugrožene familije
 nove vijestiOsnovna organizacija crvenog krsta MZ Kamenica 3.7 i 4.7 .2014 g ,podjelila 9 paketa za familije sa socijalne liste ugroženih familija MZ Kamenica .


Žunic Adnan
Ahmet Samardzic
Okugic Bejza
Alagic Tatle
Hadzera Ćehic
Đulse Salihovic
Fatime Masic
Ramakic Nerves
Hazim DulicMjesec ramazan odlična prilika da se čovjek osnaži i oplemeni svoju dušu ali i cijelu zajednicu u kojoj živi..
 nove vijestiRijaset Islamske zajednice (IZ) u BiH obavještava da će prvi dan mjeseca Ramazana i početak posta nastupiti u subotu, 28. juna 2014. godine. Kako se navodi u saopštenju Rijaseta IZ u BiH, Ramazan je deveti mjesec muslimanskog kalendara kojeg muslimani provode u obaveznom postu.

Ove 2014. godine Ramazanski bajram nastupit će u ponedjeljak, 28. jula 2014., a predstavlja jedan od dva velika muslimanska odabrana blagdana. Bajram označava vjerničku radost zbog posta, iskazane pokornosti Bogu i duhovnom rastu u mjesecu posta.


Ramazanski bajram traje tri dana. Dan šehida bit će obilježen drugog dana Bajrama u utorak, 29. jula 2014., a odlukom Rijaseta IZ drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen je Danom šehida.

Na Dan šehida se obilaze šehidska mezarja, ide u posjete šehidskim porodicama, prouči hatma za šehide i podsjeti se na njihovu uzvišenu žrtvu.U povodu nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, u ime Savjeta MZ Kamenica i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke svim muslimanima i muslimankama, sa željom da ove mubarek dane mjeseca Ramazana provedu u ibadetu, dobrom zdravlju i raspoloženju.


Flash Clock
Pristupi
Korisničko ime

ŠifraNiste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.
Ankete
Nije definisana nijedna Anketa.
Brze poruke
Morate se ulogovati da biste ostavili poruku.

17/04/2012 20:08
Prave se putevi pravi se igralište prave se trotoari između mostova, da nisu ove godine izbori Grin Wink Smile

07/02/2012 11:47
Ima,ima,pa ima !! Pfft

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

04/02/2012 10:28
Imal snijega na Kamenici ?

24/11/2011 16:03
Bosancima i Hercegovcima, svima onima koji BiH osjećaju kao svoju državu, želimo sretan Dan državnosti BiH.

01/11/2011 13:31
Danas 01.11.2011 u 17 sati podjela odjeće,obuće,igr
ačke,i ostalo za socijalno ugrožene u MZ,podjela se vrši u prostorijama MZ
.

27/10/2011 17:12
Jeste,istina je Frown,ali to se radi iduće godine Wink

27/10/2011 15:09
Jel istina da se nece izmedju mostova trotoari mećati? Grin

28/09/2011 14:40
23.10.2011 Nedjelja-sjednica Savjeta MZ Kamenica u 17 h

Copyright © MZ Kamenica 2010
178,136 Unikatnih Poseta
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth