September 21 2014 14:05:41
Korisnici Online
Gosta Online: 1

Članova Online: 0

Ukupno članova: 46
Najnoviji član: Almir Lidjan
Dobrodosli na web stranicu Mjesne zajednice Kamenica
Dani MZ Kamenica 2014 godine.
Demobilisani borciU prisustvu nekoliko stotina mještana bihaćke mjesne zajednice Kamenica, građana Bihaća i USK-a večeras je održana centralna manifestacija obilježavanja Dana MZ Kamenica. Kao i svake godine ispred šehidskog spomen obilježa napravljenog u znak sjećanja na šesnaest poginulih mještana MZ Kamenica, okupili su se preživjeli pripadnici Odreda TO Kamenica, a proslavu dana mjesne zajednice uveličao je i mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.
„Proslavljajući danas dan mjesne zajednice svi zajedno se prisjećamo naših sugrađana koji nisu sa nama i koji su dali svoje živote u najodlučnijim trenutcima za odbranu države BiH. Njihovog herojstva najviše se moraju sjećati mlađi naraštaji a mi koji obnašamo vlast moramo i njima i porodicama poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI omogućiti daleko bolje uslove za život. Grad Bihać u svom kapacitetu čini sve što može da poboljša život građana Kamenice i to smo i uradili kroz realizaciju preko 600.000 KM vrijednih infrastrukturnih projekata u protekle dvije godine.Uradili bi i daleko više da smo imali podršku viših nivoa vlasti, no ona je izostala, a u slučaju izgradnje zaobilaznice na Kamenici imali smo i opstrukcije što više ne smijemo dozvoliti i zbog toga su za grad Bihać od velike važnosti izbori koji slijede „ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica u svom obraćanju nabrojao je infrastrukturne projekte koji su se realizirali ili su u toku a riječ je o lokalnoj cesti u Muslićima vrijednoj 350.000 KM, sanaciji mokrog čvora i svlačionica u Domu MZ Kamenica,te izgradnji trotoara uz lokalnu cestu prema Vrsti .

„Velika zahvala gradu Bihaću na podršci u realizaciji svih projekata a zahvala i mještanima Kamenice koji su kroz sportska takmičenja uveličali proslavu dana MZ Kamenica. Činjenica da je u sportskim nadmetanjima učestvovalo preko 200 takmičara potvrda su opravdanosti održavanja ove manifestacije kojom pokazujemo šta smo uradili u protekloj godini „- dodao je Okić.


Savjet MZ Kamenica dodijelio je zahvalnice pojedincima i udruženjima koji su se posebno isticali za unapređenje života i potreba mještana MZ Kamenica, kao i pehare za najbolje ekipe i pojedince u malom nogometu, višeboju i virtualnom nogometu PES.
višeboj
pobjednik višeboja
višeboj
višeboj
SPONZORI MANIFESTACIJE "DANI MZ KAMENICA"
Demobilisani borci

SPONZORI MANIFESTACIJE "DANI MZ KAMENICA"

- HOKO -TRADE - PEČENKOVIĆ SAFET
- IKIĆ COMERC
- PROŠIĆ GRADNJA
- DOO JAVOR
- FRELLI GRADNJA
- DOO "BOB"
- RESTORAN "DAJDŽA"
- PC LEDO BIHAĆ
- MAHOVINA - MELIĆ MIRZET
- KOVAČEVIĆ SENAD
- PEKARA MYLAIM
- PEKARA EUROPA

GENERALNI POKROVITELJ MANIFESTACIJE,GRAD BIHAĆ,GRADONAČELNIK MR EMDŽAD GALIJAŠEVIĆ


Nastavak manifestacije "Dani MZ Kamenica "
Demobilisani borciManifestacija "Dani MZ Kamenica" nastavlja se 14.09.2014 god.

13.00 sati Finali u malom nogometu godišta 1996 i mlađa.
14.00 sati Finali "Kamenički Gazija" Vojnički višeboj.
15.00 sati Finali u nalom nogometu Veterani 40 plus.
15.30 sati Finali "Virtualni nogometni expert"
16.30 sati okupljanje demobilisanih boraca ARBiH Kamenica -Muslići
18.00 sati Učenje Tevihda na Šehidskom turbetu Kamenica.
18.30 sati Centralna manifestacija (obraćanje uzvanica ,dodjela pehara ,plaketa ,zahvalnica ,nagrada te u nastavku muzički koncert

"Dani MZ Kamenica"
Demobilisani borci
OBAVJEST -ŠTETA OD STRUJNOG UDARA-MUSLIĆI
 nove vijestiMještani naselja Muslići koji su imali materijalnu štetu na elektro uređajima (izgaranje elektro uređaja) usljed probijanja visokog napona na el.mrežu za potrošače .

OBAVEZNO

Neka popišu svu nastalu štetu na svojim elektro uređajima( pojedinačno po uređaju ) te da sačinjeni spisak nastale štete, sa svojim imenom i prezimenom (potrošača el.energije) dostave u elektrodisribuciju Bihać u ponedjeljak 1.09.2014 kako bi se pokrenula procedura naplata štete od elektrodistribucije Bihać.


Predsjednik MZ Kamenica

Ekrem Okić
"DANI MJESNE ZAJEDNICE KAMENICA" 6-7.09.2014
Demobilisani borciP O Z I V
Pozivate se na sjednicu Savjeta MZ Kamenica koja će se održati 31.8.2014 g (Nedjelja).
Sjednica će se održati u prostorijama MZ Kamenica u 11.00 h. ( stadion NK Kamenica).

D N E V N I R E D

1) DANI MJESNE ZAJEDNICE KAMENICA -6 i 7 .9.2014 god..

-Sportska takmičenja ( Subota 6.9.2014 kvalifikacije )
- Ekipna ; (Savjet MZ Kamenica, NK Kamenica, ONŠ BOD, , Sportski savez Bihać)
- Noćni turnir u malom nogometu - Veterani 40 plus,
- Turnir nogometnih škola - pioniri veliki stadion 2003 godište i mlađi
Učesnici- NK Jedinstvo –Bihać, ONŠ „BOD“ Bihać-Kamenica, NK „LAV“ V.Kladuša, ONŠ „Talent“ Cazin.

-Pojedinačno ( Kamenički Vitez ) -Savjet MZ Kamenica -Sportski savez Bihać
-Bacanje bombe u cilj. -Bacanje bombe u dalj - Bacanje kamena u dalj. -Trčanje u vreći -Skok u dalj smjesta. -Gađanje vazdušnom puškom u cilj .

-Virtualni Nogometni Exspert“ - Igranje PES Nogometa Playstation 3, na velikom ekranu kinoprojektor)-


Sadržaj programa 07.09.2014. (Završna Vačer)

Postrojavanje demobilisanih boraca ARBiH MZ Kamenica.
Dječije školsko igrlište –okupljanje ,postrojavanje te defile do Šehidskog turbeta,polaganje cvijeća te nastavak druženja demobilisanih boraca ARBiH na stadionu NK Kamenica- Komisija za demobilisane borce , Savjet MZ Kamenica..

Učenje Tehvida na Šehidskom turbetu (Džematski odbor – efendija)

Centralna manifestacija. Ručak, obraćanje zvanica, dodjela i proglašenje pobjednika u sportskim takmičenjima,

Muzički Koncert
Smatramo da bi se Vašim angažmanom unaprijedila organizacija svečanosti te Vas pozivam da se aktivno uključite u narednom periodu u aktivnostima oko organizacije svečanosti povodom organizacije “Dani MZ Kamenica”

Molim uskladite svoje obaveza te obavezno prisustvujte sastanku !
Spoštovanjem !
Predsjednik MZ Kamenica
Okić Ekrem

Tim građevinske i komunalne inspekcije grada Bihaća obišli MZ Kamenicu.
 nove vijestiNakon održanog sastanka u Kabinetu gradonačelnika Bihaća, gdje su prisutni bili ; direktori svih gradskih javnih preduzeća i javnih ustanova te Načelnici gradskih službi,predstavnici Vatrogasne službe i Civilne zaštite grada Bihaća, sa predsjednicima mjesnih zajednica grada Bihaća, gdje su učestale pojave plavljenja stambenih kuća.


Danas je u MZ Kamenici boravio Tim inspektora Komunalne i Građevinske inspekcije grada Bihaća.
Zajedno sa predstavnicima Savjeta MZ Kamenica su obišli sva mjesta na kojima je velika učestalost poplava uzrokovana usljed vremenskih neprilika tj. padavina Kiša .

Pošto se svaki slučaj plavljenja u našoj mjesnoj zajednici zasebno veže sa problemom nadležnošću što Gradskom,Kantonalnom ili Federalnom upravom .

Na licu mjesta smo pokušali detektirati probleme i moguća riješenja od slučaja do slučaja te u narednom periodu pokušati zajednički djelovati svako u svojoj nadležnosti i kapacitetu kojim raspolaže da se konačno riješe nastali problemi plavljenja u MZ Kamenica.
Lokacije plavljenja te riješenja istih u načelu su definisana i to;
1- Čišćenje kanala koji je zarasto te nema nikakvu svrhu prikupljanja oborinskih voda iz MZ Kamenica i dalje prema rijeci Uni ( Kanal uz stadion NK Sloga-poslovna zona Kamenica 1 ).

2- Ulica Hukići i ulica Kameničkih Gazija lokalitet raskrsnica te dvije ulice , u narednom periodu raditi na hitnom riješenju odvodnje oborinskih voda trasom prema kanalu kod zgrade MZ Kamenica (stadion NK Kamenica) koji vodi oborinske prema glavnom kanalu dalje prema rijeci Uni

3- Kanal uz magistralni put kod poslovnog objekta "TUŠ" i kuće Ahme Felića, zajedno mještani i zavod za gradnju grada Bihaća uraditi iskop nove trase kanala za oborinske vode i usmjeravanje istih u Sjeverno lateralni kanal .

4- Novo naselje ,hitno čišćenje dijela Sjeverno lateralnog kanala za koji je urađena projektna dokumentacija te bio planiran prethodnim Budžetom grada Bihaća i USK-na. Iskop drenažnog kanala te spajanje u već spomenuti glavni kanal zajednički projekt mještana i Zavoda za izgradnju grada Bihać.

5- Kanal uz magistralnu cestu kod Šehidskog turbeta te porodičnih kuća ; Okugić Džafer,Žunić Abdo,Pečenković Ismet,Halilagić Muniba,Felić Ismet-Izet-Zarif-Mirzet,Pečenković Mirsada familija Pašić te dalje prema kanalu kod zgrade MZ Kamenica koji vodi oborinske vode dalje iza Poslovne zone Kamenica 1 prema rijeci Uni.Služba inspekcija grada Bihaća zajedno sa Federalnom direkcijom za ceste ,hitno nadležno postupiti po pitanju propusta te izgradnje novih uređenih kanala i prilaza stambenim objektima ,koji zadovoljavaju propisane standarde koji uređuje zakon vezano za kanale uz magistralni put.

6- Otvoreni kanal iza benzinske pumpe koji je zacjevljen od strane investitora vlasnika Benzinske pumpe uz magistralni put. Građevinska inspekcija općine Bihać izvršiti nadležno postupanje prema investitoru te izvjestiti Savjet MZ Kamenica o daljim aktivnostima te garancije koje su za moguće poplave koje mogu nastati urađenjim zacijevljenjem otvorenog kanala u regulacionom planu Barani MZ Kamenica.

Nadamo se da ćemo u narednom periodu biti svi zajednički svak u svom domenu i svojoj nadležnosti te kapacitetu sudionici u riješavanju gore nabrojanih problama plavljenja u MZ Kamenica.Flash Clock
Pristupi
Korisničko ime

ŠifraNiste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.
Ankete
Nije definisana nijedna Anketa.
Brze poruke
Morate se ulogovati da biste ostavili poruku.

17/04/2012 20:08
Prave se putevi pravi se igralište prave se trotoari između mostova, da nisu ove godine izbori Grin Wink Smile

07/02/2012 11:47
Ima,ima,pa ima !! Pfft

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

04/02/2012 10:28
Imal snijega na Kamenici ?

24/11/2011 16:03
Bosancima i Hercegovcima, svima onima koji BiH osjećaju kao svoju državu, želimo sretan Dan državnosti BiH.

01/11/2011 13:31
Danas 01.11.2011 u 17 sati podjela odjeće,obuće,igr
ačke,i ostalo za socijalno ugrožene u MZ,podjela se vrši u prostorijama MZ
.

27/10/2011 17:12
Jeste,istina je Frown,ali to se radi iduće godine Wink

27/10/2011 15:09
Jel istina da se nece izmedju mostova trotoari mećati? Grin

28/09/2011 14:40
23.10.2011 Nedjelja-sjednica Savjeta MZ Kamenica u 17 h

Copyright © MZ Kamenica 2010
181,610 Unikatnih Poseta
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth