October 26 2014 02:49:01
Korisnici Online
Gosta Online: 1

Članova Online: 0

Ukupno članova: 1,495
Najnoviji član: kbsiersp
Dobrodosli na web stranicu Mjesne zajednice Kamenica
ZBOR GRAĐANA
 nove vijesti


OBAVIJEST
Predmet ; Odluka
Na osnovu Statuta MZ Kamenica i Grada Bihać , Savjet MZ Kamenica saziva ZBOR GRAĐANA i to za ulice Husejina efendije Karabegovića i Ulicu I desni prilaz Mrežničke ulice u MZ Kamenica .
Sazivanje Zbora građana je predviđeno statutom MZ Kamenica I statutom Grada Bihać i to članom 60 tačkama 1,2,3,4 koji ima pravo sazvati Savjet MZ Kamenica a na osnovu ukazene potreba izgradnje lokalnih cesta u ulicama Husejina efendije Karabegovića i Ulicu I desni prilaz Mrežničke MZ Kamenica. Dana 6.9.2014 god jednoglasno na Sjednici Savjeta MZ Kamenica je I donešena Odluka i to ;


Zbor građana će se održati 05.10.2014 god ( Nedjelja) u prostorijama Doma MZ Kamenica u 12 sati, gdje će se građani izjašnjavati o inicijativi izgradnje LC u ulicama Husejina efendije Karabegovića i Ulicu I desni prilaz Mrežničke ulice MZ Kamenica ,te formiranju građevinskih odbora za imenovane ulice.


Napomena; Član 63. (Odluke donesene na Zboru građana)

(1) Zbor građana Mjesne zajednice može punovažno odlučivati ako mu prisustvuje najmanje jedna desetina građana područja za koje se zbor održava ili najmanje 50 (pedeset) građana toga zbora ako je jedna desetina građana veća od tog broja.
(2) Zbor donosi odluke javnim glasanjem, dizanjem ruke, većinom glasova prisutnih građana.
(3) Odluke na zboru građana donose se većinom glasova prisutnih građana na zboru.
(4) Odluka donesena na zboru građana obavezujuća je za Savjet mjesne zajednice

Odluka će se objaviti na RTV Bihać ,na INFO Portalu MZ Kamenica te oglasnim tablema u MZ Kamenica.

Predsjednik MZ KamenicaOkić Ekrem

Asfaltirano 300 metara lokalnog puta Muslići MZ Kamenica
 nove vijestiNakon asfaltiranja u mjesnim zajednicama Klokot-Papari, Luke i Ripač , grad Bihać današnjim asfaltiranjem 300 metara lokalne ceste Muslići u bihaćkoj mjesnoj zajednici Kamenica, nastavio je sa realizacijom planiranih infrastrukturnih projekata u ovoj godini.

„ Za asfaltiranje prve faze dionice Muslići grad Bihać izdvojio je 95.000 KM dok je za drugu fazu asfaltiranja u ovom naselju osigurano Infrastrukturni projekti koje smo u ovoj godini realizirali pokazali su da sve što obećamo i realiziramo i od planiranih deset miliona KM za asfaltiranje do sada smo 210.000 KM.realizirali preko osam miliona KM „ –kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević tokom obilaska radova u Muslićima.

Izjava Gradonačelnika Emdžada Galijaševića

Devastiranje ulica u MZ Kamenica,
 nove vijestiJedinici za implementaciju Projekta KFW (Projekat izgradnje sistema odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda općine Bihać) na ruke Zulić Hasan općina Bihać ,JU Zavod za gradnju Grada Bihać te Kabinetu Gradonačelnika Bihać upućen je zahtjev za hitno riješavanje sanacija LC U MZ Kamenica a naročito ulice ;Kameničkih Gazija,Kameničkih Ljiljana i ulice Muhadžera.Ove nabrojane ulice u MZ Kamenica su devastirane sa saobraćanjem teških motornih vizila ( kamiona ) koji prevoze materijale za implementaciju upravo Projekta KFW u MZ Bakšaiš - Kralje.
Posebno se stavlja akcenat za nasipanje Lc u ulici Kameničkih gazija koja je neprohodna od udarnih rupa.


Isto tako je upućen zahtjev JP Federalne direkcije cesta n/r Mujić Hase da se iznađe riješenje plavljenja dvorišta i kuća mještana uz magistralnu cestu u naselju Muslići MZ Kamenica.


Dani MZ Kamenica 2014 godine.
Demobilisani borciU prisustvu nekoliko stotina mještana bihaćke mjesne zajednice Kamenica, građana Bihaća i USK-a večeras je održana centralna manifestacija obilježavanja Dana MZ Kamenica. Kao i svake godine ispred šehidskog spomen obilježa napravljenog u znak sjećanja na šesnaest poginulih mještana MZ Kamenica, okupili su se preživjeli pripadnici Odreda TO Kamenica, a proslavu dana mjesne zajednice uveličao je i mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.
„Proslavljajući danas dan mjesne zajednice svi zajedno se prisjećamo naših sugrađana koji nisu sa nama i koji su dali svoje živote u najodlučnijim trenutcima za odbranu države BiH. Njihovog herojstva najviše se moraju sjećati mlađi naraštaji a mi koji obnašamo vlast moramo i njima i porodicama poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI omogućiti daleko bolje uslove za život. Grad Bihać u svom kapacitetu čini sve što može da poboljša život građana Kamenice i to smo i uradili kroz realizaciju preko 600.000 KM vrijednih infrastrukturnih projekata u protekle dvije godine.Uradili bi i daleko više da smo imali podršku viših nivoa vlasti, no ona je izostala, a u slučaju izgradnje zaobilaznice na Kamenici imali smo i opstrukcije što više ne smijemo dozvoliti i zbog toga su za grad Bihać od velike važnosti izbori koji slijede „ – kazao je gradonačelnik Galijašević.Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica u svom obraćanju nabrojao je infrastrukturne projekte koji su se realizirali ili su u toku a riječ je o lokalnoj cesti u Muslićima vrijednoj 350.000 KM, sanaciji mokrog čvora i svlačionica u Domu MZ Kamenica,te izgradnji trotoara uz lokalnu cestu prema Vrsti .

„Velika zahvala gradu Bihaću na podršci u realizaciji svih projekata a zahvala i mještanima Kamenice koji su kroz sportska takmičenja uveličali proslavu dana MZ Kamenica. Činjenica da je u sportskim nadmetanjima učestvovalo preko 200 takmičara potvrda su opravdanosti održavanja ove manifestacije kojom pokazujemo šta smo uradili u protekloj godini „- dodao je Okić.

Savjet MZ Kamenica dodijelio je zahvalnice pojedincima i udruženjima koji su se posebno isticali za unapređenje života i potreba mještana MZ Kamenica, kao i pehare za najbolje ekipe i pojedince u malom nogometu, višeboju i virtualnom nogometu PES.


višeboj
pobjednik višeboja
višeboj
višeboj
SPONZORI MANIFESTACIJE "DANI MZ KAMENICA"
Demobilisani borci

SPONZORI MANIFESTACIJE "DANI MZ KAMENICA"

- HOKO -TRADE - PEČENKOVIĆ SAFET
- IKIĆ COMERC
- PROŠIĆ GRADNJA
- DOO JAVOR
- FRELLI GRADNJA
- DOO "BOB"
- RESTORAN "DAJDŽA"
- PC LEDO BIHAĆ
- MAHOVINA - MELIĆ MIRZET
- KOVAČEVIĆ SENAD
- PEKARA MYLAIM
- PEKARA EUROPA

GENERALNI POKROVITELJ MANIFESTACIJE,GRAD BIHAĆ,GRADONAČELNIK MR EMDŽAD GALIJAŠEVIĆ


Nastavak manifestacije "Dani MZ Kamenica "
Demobilisani borciManifestacija "Dani MZ Kamenica" nastavlja se 14.09.2014 god.

13.00 sati Finali u malom nogometu godišta 1996 i mlađa.
14.00 sati Finali "Kamenički Gazija" Vojnički višeboj.
15.00 sati Finali u nalom nogometu Veterani 40 plus.
15.30 sati Finali "Virtualni nogometni expert"
16.30 sati okupljanje demobilisanih boraca ARBiH Kamenica -Muslići
18.00 sati Učenje Tevihda na Šehidskom turbetu Kamenica.
18.30 sati Centralna manifestacija (obraćanje uzvanica ,dodjela pehara ,plaketa ,zahvalnica ,nagrada te u nastavku muzički koncert

"Dani MZ Kamenica"
Demobilisani borci
Flash Clock
Pristupi
Korisničko ime

ŠifraIzgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.
Ankete
Nije definisana nijedna Anketa.
Brze poruke
Morate se ulogovati da biste ostavili poruku.

19/10/2014 17:42
Grin

26/09/2014 17:36
27.09.2014 god u 12 sati sjednica Savjeta MZ Kamenica proširena sa članovima stalnih radnih tijela...

17/04/2012 20:08
Prave se putevi pravi se igralište prave se trotoari između mostova, da nisu ove godine izbori Grin Wink Smile

07/02/2012 11:47
Ima,ima,pa ima !! Pfft

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

05/02/2012 15:22
Ma nema Grin

04/02/2012 10:28
Imal snijega na Kamenici ?

24/11/2011 16:03
Bosancima i Hercegovcima, svima onima koji BiH osjećaju kao svoju državu, želimo sretan Dan državnosti BiH.

01/11/2011 13:31
Danas 01.11.2011 u 17 sati podjela odjeće,obuće,igr
ačke,i ostalo za socijalno ugrožene u MZ,podjela se vrši u prostorijama MZ
.

27/10/2011 17:12
Jeste,istina je Frown,ali to se radi iduće godine Wink

Copyright © MZ Kamenica 2010
242,626 Unikatnih Poseta
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth